tisdag 4 september 2012

Feminism är inte femdomLäste My Vingrens blogginlägg och blir tagen med häpnad, förundran, förvåning om ändå inte och någonslags avsky.

"Telefonen ringer 4-5 gånger under natten. Jag har ljudet avstängt, suckar när jag på morgonen ser att det är okänt nummer. Ingen jag känner ringer med okänt nummer. Kanske är det samma man som ringde någon vecka tidigare för att säga åt mig stänga ner min blogg Macho i Kollektivtrafiken. “Dessvärre hänger den med ett tag till” svarade jag. Då exploderar det i luren med om att jag är en jävla äcklig hora, feministnazist, kulturmarxist som inte fått tillräckligt med bekräftelse som barn eller tillräckligt med kuk nu. Jag lägger på. Orka."

Feminism - rörelse för kvinnors jämställdhet med män (Taget från SAOL)
Jag undrar när feminism slutade vara just feminism, när det slutade handla om jämställdhet, och istället började handla om kvinnodominans i samhällets ögon. För det är så det känns. Kvinnor som säger att de är feminister får höra att de är "en jävla äcklig hora", "Feministnazist", "Kulturmarxist som inte fått tillräckligt med bekräftelse som barn eller tillräckligt med kuk", som citatet ovan säger. Killar får höra att de är bög, frågan om de vill förlora sin manlighet eller om de bara är dumma i huvudet. 

När blev Feminism ett skällsord, något negativt? När blev feminism ett så otroligt laddat ord? 
Och varför, varför varför varför, ska det vara så konstigt att jämställdhet borde vara en självklarhet, vilket ord man än använder sig av?

2 kommentarer:

  1. Din blogg är så underbar // tejen som kommenterar på alla inlägg. Nejmen, jag har frågat mig själv samma sak.
    På tal om feminism och bloggar, kolla in http://ladydahmer.alltforforaldrar.se/ om du inte redan gjort det.

    SvaraRadera
  2. Jag kommer ALDRIG att förstå hur man kan argumentera MOT jämnställdhet på det fulla allvar som vissa gör, det är obehagligt hur provocerade folk kan bli av en grej som borde vara så naturlig. ELLER NÅGOT, är värdelös på att formulera mig.

    SvaraRadera